MEDITATIE

WAT IS MEDITATIE?
Meditatie is oplossing (vernietiging) van het onechte, het angstige in uzelf. Het onechte zelf dat u niet bent, hoewel u (vaak) denkt dat u dat wel bent. Meditatie leert hoe u dit onechte zelf kunt oplossen. Het is een onmisbare basis om uw volledige potentie, uw innerlijke kracht, uw wezenlijke zelf te ontdekken en te zijn in alle omstandigheden.

Iedereen is tot op zekere hoogte meester over zijn of haar denken. Maar het is geen volledig meesterschap. Het lijkt er een beetje op dat men beweert de baas te zijn van een hond die af en toe toch bijt. Het denken (een gegeven) wil niet graag overmeesterd worden en daarom zal uw denken u vanaf het begin tegenwerken als u gaat mediteren.

WAAROM MEDITATIE?
Het primaire doel van meditatie is meester te worden van uw denken. Als u zich zorgen maakt, piekert en tobt, voelt u zich één met die gevoelens. U denkt a.h.w. dat u die emoties bènt. Het vervelende van piekeren en tobben is, dat u er niet zomaar mee kunt stoppen. Inzien hoe het u beperkt en ook uw vastberadenheid om er mee op te houden, zijn helaas geen garantie dat u geen last meer zult hebben van dergelijke gedachten en gevoelens.

RESULTATEN VAN MEDITEREN.
Mediteren geeft u meesterschap over het denken. Daardoor ontstaat innerlijke stilte en rust, midden in de woelige wereld buiten.
Leren mediteren is voor veel mensen een keerpunt dat hun leven nieuwe zin geeft. Gelukkiger en liefdevoller maakt. Een leven, waarin spanningen plaats maken voor de verfrissende stimulans van innerlijke vrijheid.

Meditatie van RIVER is gebaseerd op de leer van Sri Vasudeva, een wereldleraar op spiritueel gebied. Sri Vasudeva woont in Trinidad, West Indies, en is president-directeur van Blue Star International. www.blue-star.org.

Wilt u meer weten? RIVER ontvangt graag uw vragen en wensen. Klik OFFERTE of CONTACT. Hartelijk dank.