DISCUSSIEGROEPEN

In de discussiegroepen van RIVER speelt de universele leer en filosofie van BLUE STAR INTERNATIONAL een belangrijke rol. Blue Star International is een organisatie die zich inzet voor liefde en vrede in de wereld. www.blue-star.org.
De aanpak is zelfwerkzaamheid: "Verbeter de wereld en begin bij jezelf".

Blue Star International werd opgericht door Sri Vasudeva (1954) in 1988. Hij is een wereldleraar, een spirituele coach/gids. Citaat: "Transformeer jezelf en je zult een krachtige invloed hebben op het transformeren van jouw wereld".
De Blue Star leer is universeel en gebaseerd op het verder ontwikkelen van de spirituele energiecentra in het lichaam. De chakra's. Men heeft 7 hoofdchakra's, van stuit tot kruin, om de kracht van de Kundalini-energie te kunnen ervaren.
Sri Vasudeva trekt wereldwijd mensen aan die op zoek zijn naar het innerlijke zelf. Iedere zaterdag verschijnt op de website van Blue Star International, een wekelijkse boodschap met een bepaald thema van Sri Vasudeva. Deze boodschappen, zijn lezingen, workshops, chants en geleide meditaties hebben al vele harten geraakt.

WAT IN DE DISCUSSIEGROEPEN?

In de discussiegroepen van RIVER kunnen de wekelijkse boodschap, de lezingen of de workshops van Sri Vasudeva onderwerp van gesprek zijn. Door deze teksten uit te diepen, te doorgronden en te doorvoelen in een groep, kunnen ze meer een deel van uw leven worden. Men begrijpt de Schepping en het eigen Karma beter en krijgt ook meer zicht op de zin en het doel van het leven.
De discussiegroepen kunnen ook een thema of vraag vanuit de groep zelf bevatten.
Of een onderwerp uit de Bhagavad Gita - een onderdeel van de Mahabaratha, een Indiaas epos te vergelijken met het Oude en Nieuwe Testament - waarin de zin van het leven wordt uitgelegd.
Als gekozen wordt voor een onderwerp uit de Bhagavad Gita wordt eerst een hoofdstuk (18 in totaal) op DVD bekeken (van Mansukh Patel) en daarna erover gediscussieerd.

Wilt u meer weten? RIVER ontvangt graag uw vragen en wensen. Klik OFFERTE of CONTACT. Hartelijk dank.