CHANTEN

Chanten is meditatief zingen volgens Indiase traditie. In het Boeddhisme spreken we ook wel van reciteren. Chants zijn vaak in het Sanskriet, het Latijn van het Oosten.
Het kunnen lange verzen zijn, met een bepaalde symboliek, of korte verzen, vaak namen van Goden die staan voor bepaalde kwaliteiten of eigenschappen. De korte chants noemen we ook wel mantra's of bhajans. Deze mantra's werken op de chakra-energieën, de spirituele energiecentra in het lichaam. Er zijn 7 hoofdchakra's - van stuit tot kruin. Als we chanten of er naar luisteren worden deze energiecentra geactiveerd. Ze kunnen gezuiverd worden en hierdoor weer volledig gaan stromen. Door de herhaling van de mantra's kan men in de eigen stilte en innerlijke rust terecht komen.

RIVER is sterk verbonden met BLUE STAR INTERNATIONAL, opgericht door Sri Vasudeva, (1954) een wereldleraar. www.blue-star.org.
Blue Star heeft spirituele centra over de hele wereld en Sri Vasudeva woont in Trinidad, West Indies, waar het hoofdcentrum gevestigd is. Ook in Nederland zijn verschillende Blue Star Centra. www.bluestarholland.nl.
Al deze (inter)nationale centra zetten zich invoor liefde en vrede in de wereld.
Chanten is één van de spirituele werkvormen in die missie.

Wilt u meer weten? RIVER ontvangt graag uw vragen en wensen. Klik OFFERTE, CONTACT of LINKS. Hartelijk dank.